Aquasport

Bij Rhienderoord werkt u op een leuke manier aan de gezondheid. En dat gaat veel verder dan alleen het verbeteren van uw conditie. Bewegen in het water is een low-impact sport. Door de opwaartse druk van het water wordt de druk op gewrichten aanzienlijk verminderd. In het water weegt u 90% minder en spaart u uw lichaam veel meer. Dit is dan ook de reden waarom geblesseerde sporters vaak in het zwembad opnieuw aan hun conditie beginnen te werken.

Naast de conditietraining is sporten in het water ook een weerstands- of krachttraining. Door de weerstand van het water werkt u harder dan in de lucht. Met de aquasporten bouwt u ook spiermassa op.

De lessen variëren van intensief trainen tot gewoon lekker bewegen.

In het zwembad beschikt Rhienderoord over een speciale trap zodat u, voor het geval u wat slechter te been bent, makkelijker in het water kunt komen. Na de aquasport er is gelegenheid om gratis gebruik te maken van de sauna, Turks stoombad, infra rood en whirlpool. 

Waarom aquasporten bij Rhienderoord?

  • watertemperatuur van minimaal 29,7˚C
  • groot aanbod van aquasporten met enthousiaste instructeurs
  • zwemmen is een lowrisksport, kans op blessures is gering
  • geeft een goede doorbloeding van spieren
  • heeft maar een kleine belasting op gewrichten
  • de opwaartse druk dat drijfeffect creëert
  • geeft energie en kracht

Gezond & Fit

Met onze maandkaart kun je onbeperkt aquasporten, banenzwemmen en relaxen. We hebben tal van aquasport mogelijkheden op verschillende tijden.

Aquagym

Het doel van aquagym is het soepel houden van spieren en gewrichten. De les wordt onder begeleiding van een ervaren instructeur in ondiep water gegeven. De les duurt 30 minuten en iedereen kan deelnemen.

Aquajoggen

Aquajoggen is een looptraining in diep water. De drijfriem zorgt voor een stabiel en verticaal drijfvermogen, zodat je hoofd en nek boven water blijven.

Aquafietsen

Aquafietsen is een intensieve conditietraining die een hoge vetverbranding en versterking van de spieren oplevert. Het is geschikt voor iedereen, omdat het op elk niveau gedaan kan worden.
Aquafietsen wordt op dit moment helaas niet aangeboden, we hopen hier in 2023 weer mee te kunnen starten!

Aquaphysical
 

Als je houdt van een bijzondere, zeer intensieve body work-out is aquaphysical echt wat voor jou. De hoog intensieve training in en op het water is gericht op kracht, lenigheid en conditie. Onder begeleiding van instructeurs word je flink uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. 

 

AquaVitaal

Bij AquaVitaal, ook wel medisch zwemmen, bieden wij een les aan waarin individueel en of in groepsverband gewerkt kan worden aan herstel van lichamelijke klachten na een operatie, ziekte of andere omstandigheden.

Bedrijfssporten

Ook werknemers en werkgevers van bedrijven kunnen bij ons sporten. Voor iedere werknemer is er een passend aanbod, hierbij kan gedacht worden aan deelname van het aquafietsen, aquajoggen of zwemles.