Aquafietsen

De aquafiets, zogeheten ‘spinningbike’, is een stevige roestvrije fiets zonder wielen waardoor u makkelijk in het water fietsbewegingen kan maken met uw benen. De pedalen roteren zoals een fiets waarbij de weerstand is in te stellen. De voeten worden in de pedalen geschoven die voor iedere schoenmaat geschikt is. De aquafiets heeft 2 wieltjes aan de voorzijde, zodat u de fiets relatief makkelijk kunt verplaatsen. De fietsen kunnen ingesteld worden op verschillende standen, van licht tot zwaar. Stuur- en zadelhoogte worden vooraf persoonlijk ingesteld.

Het is geschikt voor iedereen, omdat het op elk niveau gedaan kan worden. Aquafietsen is een intensieve conditietraining die een hoge vetverbranding en versterking van de spieren oplevert. 

Aquafietsen is veel meer dan enkel fietsen. Door de varieerde oefeningen traint u het hele lichaam; benen, armen en romp. De aquafiets wordt zelfs gebruikt om buikspieroefeningen te trainen. Deze specifieke combinatie maakt deze activiteit bijzonder nuttig voor het hele lichaam, terwijl het bruisende water dat wordt gegenereerd door het fietsen, het lichaam masseert en de bloedsomloop verhoogt.

Het is een ideale sport voor mensen die aan hun gewicht willen werken of na een blessure hun conditie weer willen verbeteren. Wij raden aan om waterschoenen en eventueel een sportbroekje te dragen voor extra comfort.

Vooraf opgeven is gewenst, dit in verband met het beperkt aantal fietsen. Opgeven kan het beste via de telefoon 0575-561544.