Stichting Sportkompas rookvrij sinds 1 januari 2019

Sinds 1 januari 2019 is stichting Sportkompas rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sporten gaan niet samen. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij een van onze sportaccommodaties, waaronder Rhienderoord. Daarom vraagt stichting Sportkompas aan iedereen die op onze accommodaties komt deze rookvrij te houden om het goede voorbeeld aan kinderen te geven. Hiermee willen we kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. 

Wat betekent dit voor de accommodaties van stichting Sportkompas?

Iedereen is en blijft welkom op onze accommodaties, ook rokers! Wel vragen we om buiten het terrein te roken en buiten het zicht van kinderen. Alle plekken binnen onze accommodaties, denk hierbij ook aan de entree en de terrassen, zijn rookvrij. De regeling geldt voor de locatie Rhienderoord, de Bhoele en de gymzaal aan de Kloosterstraat.

Basisscholen C. van Leeuwen en de Enk sluiten aan!

Ook de beide basisscholen die grenzen aan de gymzaal aan de Kloosterstraat, hebben zich aangesloten. Na overleg met de beide directeuren zijn ook zij van mening dat het schoolplein aangeduid moet worden als Rookvrij Schoolplein. Deze actie past goed binnen het beleid van de scholen die alle twee actief zijn op het gebied van Gezonde School.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. De werkgroep vindt dat “sporten en roken niet passen bij elkaar”. In deze tijd is er zoveel aandacht voor een gezonde omgeving en lifestyle. Stichting Sportkompas heeft een belangrijke stap gemaakt in het kader van een gezonde beweeg- en ontmoetingsplek bij de verschillende locaties in Brummen en Eerbeek. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op social media. Klik hieronder op de link en like onze pagina’s!

Rhienderoord: Facebook en Instagram, Sportkompas: Facebook en Instagram

 

Dit bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *