Zwemlessen

Leer zwemmen bij Rhienderoord!

Een ontspannen omgeving zal uw kind helpen genieten van de activiteit en ze motiveren om te leren zwemmen. Veiligheid is een van de belangrijkste redenen waarom leren zwemmen zo belangrijk is voor onze kinderen. Er zijn echter nog veel andere voordelen. Het geeft onze kinderen bijvoorbeeld de mogelijkheid om met andere kinderen in zwembaden en stranden om te gaan. Zwemmen is ook een heel complete en gezonde sport.

Inschrijving
Als uw kind vier jaar is, kan hij of zij ingeschreven worden voor de zwemlessen bij Rhienderoord Zwem & Sport plezier. Dit kan via de website. Uw kind komt na de inschrijving op een wachtlijst te staan. Voor de start van de eerste zwemles wordt uw kind via de mail opgeroepen.

Zweminstructeurs
De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde zweminstructeurs. Wij geven spelend zwemonderwijs en staan voor speelse, plezierige, actieve en kwalitatieve goede zwemlessen.

Zwem ABC
Rhienderoord is licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s; wij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). De eisen voor de ABC zwemdiploma’s zijn hieronder te vinden.

 

Wil je weten welke zwemles het beste bij jou of je kind past? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag mee om de juiste keuze te maken!

Benieuwd naar het proefzwemmen, afzwemmen en de kijklessen? Bekijk dan het rooster:

VIP Card

Diploma C behaald bij Rhienderoord? Dan krijg je de VIP Card cadeau! Hiermee kun je maar liefst drie maanden gratis deelnemen aan allerlei water gerelateerde activiteiten.

Reguliere zwemles

Als je kind vier jaar is, kan hij of zij ingeschreven worden voor de reguliere zwemlessen bij Rhienderoord Zwem & Sport plezier. Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C.

Swimsafe

Inschrijven voor de swimsafecursus kan vanaf 4 jaar, starten met de cursus kan met 5 jaar. Swimsafe staat voor zwemles in het diepe water door gebruik te maken van een swimsafepak(drijfpak.) De doelstelling van de swimsafecursus is het behalen van diploma A binnen circa 40 weken.

Snelcursus

Kinderen vanaf 4 jaar kun je opgeven voor een snelcursus, starten kunnen ze als ze 5 jaar zijn. Na de zomervakantie en kerstvakantie starten we weer met de snelcursus. Doel: op een plezierige wijs binnen één schoolseizoen de zwemdiploma’s A en B te halen.

Swimstars

Swimstars is voor kinderen die een zwem-ster willen worden na wat intensievere oefeningen. Niet voor alle kinderen is bewegen en zwemmen gemakkelijk en vanzelfsprekend. Sommige kinderen hebben meer oefening en begeleiding nodig.

Bijzondere zwemles

Kinderen die tijdens de reguliere zwemlessen niet het gewenste resultaat behalen kunnen meedoen met de bijzondere zwemles. Deze zwemlessen zijn gericht op activeren van kinderen die extra persoonlijke begeleiding nodig hebben in het water.

Semi-privé

Tijden de semi-privélessen krijgt je kind meer individuele aandacht. Per instructeur zijn er maximaal drie kinderen die zwemles krijgen.

Ouder & Kind zwemmen

Voor de veiligheid van het kind is het belangrijk om zo vroeg mogelijk met water vertrouwd te raken. Bij ouder en kind zwemmen leert het kind op spelenderwijs kennis te maken met het water in het bijzijn van een ouder of grootouder.

Roadrunner A & B

Wij bieden de mogelijkheid aan om in twee weken diploma A te behalen. De Roadrunner A cursus wordt gegeven in de eerste twee weken van de zomervakantie of in de kerstvakantie (regio midden).

Volwassenen Les

Leren zwemmen is niet alleen voor jonge kinderen, ook (jong)volwassenen en ouderen die nooit hebben leren zwemmen kunnen bij ons de zwemtechnieken leren.

Ook leuk

IMG_4601

Activiteiten

Kinderen zijn een belangrijke doelgroep voor Rhienderoord. We vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te bewegen.

IMG_46752

Aqua Kids Fun

Veel kinderen willen na hun diploma doorgaan met zwemmen, maar dan op een speels...

IMG_4407

Zeemeerminzwemmen

Altijd als Ariël door het water willen zwemmen? Bij Rhienderoord kun je deelnem...