Reguliere zwemles

  • Spetterlessen: maandag, dinsdag en woensdag 15:00 – 15:45
  • Blauw, groen, oranje: 15:45 - 17:15
    • 45 minuten
  • ABC: 17:15 - 18:00 (behalve op maandag)

Als je kind vier jaar is, kan hij of zij ingeschreven worden voor de reguliere zwemlessen bij Rhienderoord Zwem & Sport plezier. Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C.

Je kind komt na de inschrijving op een wachtlijst te staan. Na de inschrijving zal je kind worden opgeroepen voor de eerste spetterles. Tijdens deze lessen worden de kinderen watervrij gemaakt. Dat betekent dat de leerlingen vertrouwd raken met water en vrij het water in kunnen gaan. Voldoen de leerlingen aan de eindnormen van de spetterlessen, zoals ontspannen drijven in de borst- en rugligging, dan stromen ze door naar de reguliere zwemlessen. Per lesgroep zal er individueel op niveau worden geoefend.

Als het diploma A gehaald is, kun je doorzwemmen voor het diploma B. Wij hebben een ruim aanbod aan lessen, voor elk kind een passende lesgroep.

Met lange kleren en een regenjas moet je kind zich zien te redden in het water als het aankomt op zwemdiploma C. Als dat eenmaal gelukt is, is je kind een echte vriend van het water. Je kind kan zich dan redden in elke situatie waar water bij betrokken is.