Zwemmen & Wellness

Recreatief zwemmen

In ons zwembad bieden we recreatief zwemmen aan voor families en jeugd. Wij beschikken over een peuterbad, whirlpool, sauna, turks stoombad en een 25 meter bad, deels met beweegbare bodem.

Lekker ontspannen bij Rhienderoord!

In onze wellness-accommodatie kunt u heerlijk genieten en ontspannen. Na het banenzwemmen of uw aquasportactiviteit, is er de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van onze sauna, Turks stoombad, infraroodcabine en whirlpool. Bovendien beschikken we in de hal van ons zwembad over twee zonnebanken. Om hier gebruik van te maken, hoeft u niet naar het zwembassin te gaan.

Swimfit

Het traditionele baantjes zwemmen biedt al jaren de mogelijkheid om te sporten op tijdstippen wanneer die jou uitkomen. Als uitbreiding op het banenzwemmen bieden wij Swimfit.

Recreatief zwemmen

Banenzwemmen

In het 29,7 °C warme water van het 25 meter bad is het mogelijk om 6 dagen per week banen te zwemmen. Voor de vroege vogels is er de gelegenheid om op dinsdag- en donderdagochtend vanaf 8.00 uur te zwemmen.

Familiezwemmen

Bij Rhienderoord kun je met het hele gezin te komen zwemmen. De beweegbare bodem is aangepast op de lengte van jonge kinderen. Met gezellige muziek en diverse speelmaterialen, is zwemmen bij ons een leuk en ontspannend uitje.

Recreatief zwemmen

Springen, klauteren, rennen over de loopmat, zwaaien aan het touw, glijden van de peuter glijbaan of opblaasbare glijbaan. Dit zijn allemaal activiteiten die je kunt doen tijdens het vrij zwemmen.

G–zwemmen

Zwemmen is een ideale sport voor mensen met een beperking, zowel jong als oud. In het water voel je je lichter, waardoor je je makkelijker kunt verplaatsen.

Wellness

Sauna

Geniet na het zwemmen van de sauna. In de sauna ontspant je hele lichaam en komen je spieren na het sporten weer tot rust. Neem voor het beste resultaat na de sauna een koude douche.

Turks stoombad

Je kunt ook gebruik maken van ons Turks stoombad. Dit is een warme ruimte waar het ongeveer 45 graden is en de luchtvochtigheid maar liefst 100% bedraagt.

Whirlpool

Er is ook een whirlpool, waarbij gebruik gemaakt wordt van waterstralen en luchtbellen om een ontspannen effect te creëeren. Het water is rond de 37 graden Celcius en brengt je lichaam na het sporten weer tot rust.

Zonnebanken

Wij beschikken over twee zonnebanken waar je ook gebruik van mag maken als je niet eerst gezwommen hebt. Als je bij wilt bruinen en je lichaam even tot rust wilt laten komen, is de zonnebank ideaal om te gebruiken.

Infra rood cabine

De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op infrarood warmte, die wordt opgewekt in hiervoor speciaal gemaakte infrarood elementen. Het kenmerk van infrarood warmte is, dat deze wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt.